Voteaza aceasta reteta!

Carne de porc cu sos de ciuperci si piure de cartofi – o reteta clasica si consistenta,  combinatia perfecta dintre fragezimea carnii de porc, aroma bogata a sosului de ciuperci si textura cremoasa a piureului de cartofi aduce o savoare deosebita fiecarei mese, fiind ideala pentru pranz sau cina.

TIMP TOTALNUMAR PORTII
 
 1h si 15 minute4 portii

 

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 600 g cotlet de porc sau muschi de porc, taiat felii
  • 250 g ciuperci champignon, feliate
  • 1 ceapa mica, tocata fin
  • 200 ml smantana pentru gatit (15-20% grasime)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • Sare si piper, dupa gust
  • 1/2 lingurita cimbru uscat (optional)

Pentru piureul de cartofi:

  • 500 g cartofi, curatati si taiati cuburi
  • 50 ml lapte
  • 30 g unt
  • Sare, dupa gust
  • Piper alb, dupa gust

Metoda de preparare:

  • Prepararea carnii de porc: Intr-o tigaie mare, incinge uleiul de masline si untul. Condimenteaza feliile de carne de porc cu sare si piper, apoi prajeste-le pana devin aurii pe ambele parti. Scoate carnea din tigaie si pune-o deoparte.
  • Prepararea sosului de ciuperci: In aceeasi tigaie, adauga ceapa si caleste-o pana devine translucida. Adauga ciupercile si continua sa le gatesti pana isi lasa apa si devin moi. Toarna smantana peste ciuperci, adauga cimbru si condimenteaza dupa gust. Lasa sosul sa fiarba cateva minute pana se ingroasa, apoi pune feliile de carne de porc inapoi in tigaie, in sos. Fierbe totul inca 10 minute la foc mic.
  • Prepararea piureului de cartofi: Fierbe cartofii intr-o oala cu apa sarata pana devin moi. Scurge-i bine si adauga untul, laptele, sarea si piperul alb. Paseaza cartofii pana obtii un piure fin si cremos.
  • Servirea: Aranjeaza piureul de cartofi pe farfurie si pune carnea de porc deasupra, apoi adauga sosul de ciuperci din abundenta. Decoreaza cu patrunjel proaspat tocat pentru o nota de prospetime.

Valori nutritionale (pentru o portie):

  • Calorii: 620 kcal
  • Proteine: 35 g
  • Carbohidrati: 45 g
  • Grasimi: 32 g
  • Fibre: 4 g

Aceste valori sunt estimative si pot varia in functie de tipul exact de ingrediente folosite si de portiile servite. Pentru un calcul mai precis, este recomandat sa utilizezi un calculator nutritional specific ingredientelor pe care le folosesti.

Alergeni:

  • Lactoza, oua, gluten.

Carne de porc cu sos de ciuperci si piure de cartofi – un preparat bogat, care combina perfect aromele, texturile si traditia culinara. Este potrivit pentru o cina de familie sau o masa de weekend in care vrei sa impresionezi fara prea mult efort. Incanta-ti invitatii cu aceasta reteta simpla, dar de efect, care le va aduce gustul autentic al confortului pe farfurie!

Pofta buna!

Voteaza aceasta reteta!