Ingrediente:
4 oua mari
100 g ciuperci champignon feliate
100 g creveti decorticati (proaspeti sau congelati)
1 lingura ulei de masline sau unt
1 catel de usturoi tocat
2 linguri lapte (optional, pentru o textura mai pufoasa)
Sare si piper dupa gust
Patrunjel verde tocat pentru decor
Metoda de preparare:
Incalzeste uleiul de masline sau untul intr-o tigaie antiaderenta.
Caleste usturoiul timp de 30 secunde, apoi adauga ciupercile feliate si gateste-le 3-4 minute pana se inmoaie si se rumenesc usor.
Adauga crevetii si gateste-i 2-3 minute, pana devin roz si fragezi.
Intr-un bol, bate ouale cu laptele, sare si piper.
Toarna ouale peste amestecul de ciuperci si creveti. Gateste la foc mediu, amestecand usor marginile, pana cand omleta este inchegata, dar moale in centru.
Optional, pliaza omleta in jumatate si mai lasa 1 minut in tigaie.
Presara patrunjel proaspat si serveste imediat.
Valori nutritionale (per portie aprox.)
Calorii: 280 kcal
Proteine: 23 g
Grasimi: 18 g
Carbohidrati: 5 g
Fibre: 1 g
Aceste valori sunt estimative si pot varia in functie de tipul exact de ingrediente folosite si de portiile servite. Pentru un calcul mai precis, este recomandat sa utilizezi un calculator nutritional specific ingredientelor pe care le folosesti.
Alergeni:
Oua
Fructe de mare (creveti)
Lactate (daca se foloseste lapte sau unt)
Pofta buna!