Voteaza aceasta reteta!

Ciorba de perisoare cu carne de vita este un preparat traditional romanesc, cunoscut pentru gustul sau acrisor si textura satioasa. Perisoarele fragede din carne de vita sunt gatite intr-o zeama aromata cu legume si bors, oferind un echilibru perfect intre savoare si prospetime. Ideala pentru pranz sau cina, aceasta ciorba este reconfortanta si plina de nutrienti.


 

Preparare

 

Gatire

 

Timpul total
10 minute 25 minute35 minute

 

Categorie

 

Bucatarie

 

Servire
Borsuri, supe, ciorbeInternationala4 portii

Ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon sau pleurotus, feliate
  • 4 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 2 linguri unt sau ulei de masline
  • 750 ml supa de legume sau apa
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat (pentru decor)

Metoda de preparare:

  1. Calirea legumelor

    • Incinge untul sau uleiul de masline intr-o oala la foc mediu.
    • Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine translucida, aproximativ 2 minute.
    • Adauga usturoiul tocat si mai gateste inca 30 de secunde, pana isi elibereaza aroma.
  2. Gatirea ciupercilor

    • Pune ciupercile feliate in oala si gateste-le 5-7 minute, pana cand isi reduc volumul si devin aurii.
    • Condimenteaza cu sare, piper si cimbru uscat.
  3. Fierberea supei

    • Toarna supa de legume sau apa peste ciuperci si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.
  4. Finalizarea supei

    • Redu focul si adauga smantana pentru gatit, amestecand bine.
    • Lasa supa sa mai fiarba 2-3 minute, fara sa ajunga la punctul de fierbere.
    • Gusta si ajusteaza condimentele, daca este necesar.
  5. Servirea

    • Opreste focul si lasa supa sa se odihneasca 5 minute.
    • Presara patrunjel proaspat tocat deasupra si serveste fierbinte.

Valori nutritionale (per portie aprox.)

  • Calorii: 220 kcal
  • Proteine: 6 g
  • Grasimi: 14 g
  • Carbohidrati: 18 g
  • Fibre: 3 g
  • Zaharuri: 5 g
  • Sodiu: 460 mg

Aceste valori sunt estimative si pot varia in functie de tipul exact de ingrediente folosite si de portiile servite. Pentru un calcul mai precis, este recomandat sa utilizezi un calculator nutritional specific ingredientelor pe care le folosesti.

Alergeni

  • Lactate (smantana pentru gatit, unt – daca este folosit)

Supa de ciuperci si usturoi este o alegere perfecta pentru cei care doresc un preparat cremos, aromat si satios. Se poate servi simpla sau alaturi de crutoane crocante pentru un plus de textura. Este ideala pentru o cina usoara, dar si ca fel principal in zilele reci.

Pofta buna!

✔️
Gusturoi.ro – îți recomandă setul de oale pentru gătit la un preț promoțional
Voteaza aceasta reteta!