Voteaza aceasta reteta!
Supa Mulligatawny este un preparat indian cu influente britanice, plin de condimente si arome exotice. Este cremoasa, usor picanta si poate fi pregatita cu carne de pui sau in varianta vegetariana. Aceasta supa este ideala pentru zilele racoroase si aduce o explozie de gusturi orientale in farfurie.
Ingrediente
- 2 linguri ulei de cocos sau ulei vegetal
- 1 ceapa mare, tocata
- 2 catei de usturoi, pisati
- 1 morcov mare, taiat cuburi
- 1 mar verde, curatat si taiat cuburi
- 1 cartof mediu, taiat cuburi
- 200 g piept de pui (optional), taiat bucati mici
- 1 lingura curry pudra
- 1/2 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1/2 lingurita coriandru macinat
- 1/2 lingurita ghimbir ras
- 1 litru supa de pui sau supa de legume
- 100 ml lapte de cocos
- 100 g linte rosie
- Sare si piper dupa gust
- Sucul de la 1/2 lamaie
- Coriandru proaspat pentru decor
Metoda de preparare:
Calirea legumelor si a condimentelor
- Incinge uleiul intr-o oala mare si caleste ceapa timp de 3-4 minute.
- Adauga usturoiul, ghimbirul, morcovul si marul, amestecand timp de 2 minute.
- Presara curry, turmeric, chimen si coriandru, amestecand pentru a elibera aromele.
Adaugarea ingredientelor lichide
- Toarna supa de pui sau de legume si adauga cartoful si lintea rosie.
- Daca folosesti carne de pui, adauga si bucatelele de piept de pui in acest moment.
- Lasa sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, pana cand lintea si legumele sunt moi.
Finalizarea supei
- Toarna laptele de cocos si amesteca bine.
- Foloseste un blender pentru a mixa supa pana devine cremoasa, sau poti lasa bucatele de legume intregi pentru o textura rustica.
- Adauga sucul de lamaie si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Servire
- Presara coriandru proaspat tocat si serveste supa fierbinte, alaturi de o felie de paine naan sau orez basmati.
Valori nutritionale (per portie aprox.)
- Calorii: 280 kcal
- Proteine: 15 g
- Grasimi: 10 g
- Carbohidrati: 35 g
- Fibre: 7 g
- Sodiu: 500 mg
Aceste valori sunt estimative si pot varia in functie de tipul exact de ingrediente folosite si de portiile servite. Pentru un calcul mai precis, este recomandat sa utilizezi un calculator nutritional specific ingredientelor pe care le folosesti.
Alergeni
- Lapte de cocos (poate contine urme de nuci)
- Daca se foloseste supa de pui comerciala, poate contine urme de glute
Pofta buna!
Voteaza aceasta reteta!